Tommy Hermann er vedligeholdelseschef i TVIS, der leverer fjernvarme til ni lokale forsyningsselskaber i Trekantområdet. Det har han været længe nok til at kunne huske dengang, LER-forespørgsler tikkede ind på fax, og han skulle ind og rode i arkiver, printe og sende et svar til entreprenøren med posten. Sådan er det ikke længere.

”Når vi får en LER-forespørgsel i dag, genererer vores system automatisk et svar, som indeholder alle detaljer omkring vores ledninger inklusive placering, mål og så videre. Og ikke nok med det. Svaret ryger afsted inden for 5-8 minutter, og samtidig får jeg en mail med besked om, hvad der er blevet spurgt på, og hvad vores system har svaret,” fortæller Tommy Hermann.

Alle data – ét sted

Systemet er ARTOGIS’ sago·fonto® platform, som i dag huser alle data om TVIS’ 123 km lange tracé af fjernvarmerør.

”Vi ville gerne have et system, der kunne håndtere alle data omkring vores tracé, og hvor vi kunne gemme alle oplysninger om det arbejde, vi udfører på det. Det fandt vi med sago·fonto® platformen, som i dag indeholder alle de data, både vi og vores samarbejdspartnere og kunder har brug for,” siger Tommy Hermann.

Det gælder eksempelvis hvilke typer af rør, der er tale om, muffetyper, størrelser, og hvem der har leveret de enkelte dele af rørsystemet. Det hele er med til at give hurtigere adgang til mere præcise oplysninger om hele TVIS’ ledningsnet.

”Vi arbejder med risikostyring og Asset Management, og derfor er det helt afgørende for os, at vi til enhver tid har styr på de helt rigtige og opdaterede data på både udstyr, fejl og vedligehold. Før havde vi ganske vist en masse data, men vi havde ikke samme overblik, og vi havde heller ikke uden videre adgang til alt, hvad vi skulle bruge. I dag kan både vi og eksempelvis entreprenører søge i oplysningerne via sago·fonto® platformen, der for eksempel også kan gå ind og hente oplysninger i vores journaliseringssystem,” forklarer Tommy Hermann.

Mindre tid og færre fejl

Det visuelle og søgbare overblik i real-tid, som sago·fonto® platformen giver ham og kollegerne, sparer både tid og minimerer risikoen for fejl, mener Tommy Hermann.

”Det hele er struktureret og brugbart, hvilket gør det både let og hurtigt at få adgang til de oplysninger, vi har brug for. På den måde har ARTOGIS skabt en platform, der virkelig har givet os værdi fra dag 1, og de er gode til at hjælpe og udvikle videre på det,” siger han.

Platformen indeholder endda ikke kun oplysninger om TVIS’ eksisterende ledningsnet. Allerede i projekteringsfasen af det kommende nye 35 km tracé, som selskabet er i gang med at anlægge, begyndte man at lægge oplysningerne ind på sago·fonto® platformen, så entreprenører og andre også kan se, hvad der er på vej, når de for eksempel sender en LER-forespørgsel. Oplysninger bliver naturligvis løbende opdateret i takt med, at arbejdet med det nye tracé skrider frem.