QGIS sponsorat i 2020

Vi har endnu engang forlænget vores sølv sponsorat på QGIS for det kommende år.

Eller ‘sustaining membership’ som det af praktiske årsager er blevet omdøbt til. Sustaining memberships er én af de muligheder, man som virksomhed, der baserer sig på open source produkter som f.eks. QGIS, har for at støtte den fortsatte udvikling af programmet. Den donation, som følger af et sustaining membership, er med til at finansiere infrastruktur, udviklingsarbejde, koordination og promovering af QGIS i form af workshops og konferencer.

Digitalisering er en uundværlig ingrediens i arbejdet med realiseringen af FN’s Verdensmål. Anerkender man dette synspunkt, så når man også hurtigt frem til, at open source er en vigtig vej frem. Dette skal ses i lyset af, at de fleste lande i verden ikke har økonomi til at betale for dyre kommercielle og som oftest proprietære IT-løsninger.

I en verden, hvor fundamentet for den åbne software, som vi (og rigtig mange andre) anvender, er baseret på frivillige bidrag, mener vi (heldigvis også sammen med rigtig mange andre), at det er vigtigt også at støtte rent økonomisk. Vi vil i tillæg hertil desuden fokusere på at bidrage med viden, kompetencer og konkret udvikling.

Vi kan kun opfordre til, at andre, som også nyder godt af et fremragende produkt, overvejer at bidrage – læs mere om QGIS’ sustaining membership program her: https://qgis.org/da/site/about/sustaining_members.html