Da Jørgen Krum kom til Odder Forsyningsselskab som direktør for tre år siden, var sago·fonto® platformen allerede i drift. Men selvom han dermed ikke har haft indflydelse på valget af ARTOGIS’ avancerede data-og integrationsplatform til registrering af alle oplysninger om de vand- og fjernvarmeledninger, som selskabet har ansvaret for, er han glad for valget.

”Platformen gør det lettere for vores folk i dagligdagen, fordi de altid har adgang til fuldt opdaterede oplysninger om ledningsnettene på deres PC eller iPad. De skal ikke hele tiden tilbage til kontoret for at finde gamle papirtegninger frem, og det sparer selvfølgelig tid. Samtidig ved de, at oplysninger er rigtige, så de skal heller ikke bruge tid på eventuelt at verificere dem, som de ofte skulle tidligere,” forklarer Jørgen Krum.

Gavner også administration og samarbejdspartnere

Men det er ikke kun medarbejderne, hvis arbejde primært foregår rundt om i kommunen, der har glæde af platformens fulde overblik og fuldt opdaterede oplysninger. Det gælder også medarbejderne i administrationen, der tidligere skulle behandle LER-forespørgsler manuelt.

”I dag får eksempelvis entreprenører, der søger ledningsoplysninger inden for vores forsyningsområde, automatisk svar med præcise og opdaterede oplysninger. Det betyder dels, at kvaliteten af oplysningerne er bedre, dels at vores medarbejdere kan bruge tiden på andre opgaver som for eksempel at servicere kunderne,” siger Jørgen Krum.

Uanede muligheder for udvikling

Udover det samlede, opdaterede dataoverblik, som sago·fonto® platformen giver, er han stor tilhænger af, at platformen bygger på Open Source-teknologi.

”Det betyder jo, at du i princippet kan udvikle platformen lige præcis, som du selv ønsker og har behov for. Der er næsten uanede muligheder i modsætning til de mere lukkede systemer, hvor det er meget vanskeligt at få sine ønsker opfyldt. Selvom udvikling er langt lettere på sago·fonto® platformen, er det selvfølgelig stadig et spørgsmål om økonomi, og vi er nødt til at prioritere i de ønsker, der opstår. Men det er godt at være en del af det fællesskab, der er omkring platformen, hvor de funktioner, ét forsyningsselskab investerer i, også kan komme andre til gode,” mener han.

Proaktiv IT-leverandør

Jørgen Krum roser i øvrigt ARTOGIS for ikke alene at være lydhøre over for kundernes ønsker til platformen, men også for at være proaktive i forhold til de muligheder, der er.

”Henrik [Henrik Rask, ejer af ARTOGIS, red.] er rigtig god til at komme med tilbagemeldinger omkring, hvad der rører sig inden for vores branche og hvilke muligheder, det giver. ARTOGIS vil selvfølgelig gerne fortsat udvikle sago·fonto® platformen, og det vil vi rigtig gerne være en del af i det omfang og tempo, vores økonomi tillader det,” forklarer han.

Jørgen Krum fortæller, at han har en ønskeseddel til nye funktioner på sago·fonto® platformen liggende i skuffen, og den bliver løbende opdateret.

Om Odder Forsyningsselskab:

Odder Forsyningsselskab er stiftet af Odder Vandværk og Odder Varmeværk, der begge er A.m.b.a.’er. Selskabet varetager administrative og driftsmæssige opgaver for de to værker og forsyner således cirka 6.000 kunder med vand og 5.000 med varme. Selskabet har 14 ansatte.