Dataoverblik styrker forsyningssikkerheden i Videbæk

Hos Videbæk Energiforsyning, der leverer både varme, vand og el, har direktør Jan Grarup og hans medarbejdere altid direkte adgang til en opdateret oversigt over hele ledningsnettet. De tekniske oplysninger bliver vist på selskabets sago·fonto® platform, der giver et brugervenligt overblik og gør både fejlfinding og vedligeholdelse mere effektiv.

Hvis kunderne hos Videbæk Forsyning skulle opleve at stå uden varme, el eller vand, kan de glæde sig over, at selskabet har lettere end nogensinde ved at finde fejlen. Selskabet har nemlig sine data om de forskellige ledningsnet koblet op på sin sago·fonto® platform, og det giver et opdateret online overblik over systemet uanset tid og sted.

”Når gutterne i marken åbner deres PC eller tablet, kan de se alle de oplysninger, de har brug for omkring den udfordring, de står over for. Hvilken type ledning eller kabel er der tale om, hvor ligger det helt præcist osv.,” siger direktør for Videbæk Energiforsyning Jan Grarup.

Stor værdi for fejlfinding

Han fortæller videre, at selskabet er i fuld gang med at forædle de data, der ligger på selskabets platform, yderligere, så man også kan se eksempelvis størrelse, alder og vedligeholdelseshistorik på de enkelte ledninger.

”Og når vi har opdateret oplysningerne, er de med det samme synlige på sago·fonto® platformen, som er særdeles brugervenlig. Det betyder, at alle de data, vi har brug for i en given situation, er direkte tilgængelige i en form, der gør det let at arbejde med. Det giver en stor værdi i forhold til fejlfinding, og det styrker forsyningssikkerheden, når vi for eksempel kan se, hvilket kabel vi kan flytte forsyningen til, mens vi udbedrer fejlen på det, der er gået i stykker,” forklarer Jan Grarup.

Automatisering øger fokus

Videbæk Energiforsynings sago·fonto® platform er simpelthen en online model af hele ledningsnettet, og netop derfor er den altid opdateret og tilgængelig. Sideløbende med at selskabet er i fuld gang med at forædle de data, platformen samler og visualiserer, er man også i gang med, sammen med ARTOGIS, at udvikle og afprøve nye funktioner, der kan gøre platformen endnu mere værdifuld.

”Lige nu tester vi for eksempel en funktion, der gør, at hvis der opstår et brud på en vandledning, så får vi automatisk besked om, hvor vi skal lukke for vandet. Samtidig sender systemet, også automatisk, en SMS til de kunder, der er berørt af bruddet. Det betyder, at vi kan koncentrere os om at udbedre fejlen, hvilket igen er med til at øge forsyningssikkerheden,” fortæller Jan Grarup.

Udvikling i fællesskab

Udover de fordele, sago·fonto® platformen giver Videbæk Energiforsyning i det daglige arbejde, glæder han sig også over, at selskabet sammen med andre forsyninger er med til at bidrage til udviklingen af platformen.

”ARTOGIS er en god medspiller for os i vores digitalisering. Hvis vi har idéer, som også kan bruges andre steder, lægger de virkelig kræfter i udviklingen, og samtidig får vi adgang til det, der bliver udviklet på baggrund af idéer fra andre forsyninger. Det giver god mening at blive bedre sammen på den måde,” mener Jan Grarup.